Чланци

Раскошни вокал на крилима топле августвске ноћи

Претпоследње вече 27. Дана српскога духовног преображења протекло је у знаку музике. Најпре су у Народној библиотеци „Ресавска школа“ млади уметници деспотовачког краја показали завидно умеће, а потом се музичка сцена преместила на Трг деспота Стефана Лазаревића где је концерт одржала Александра Радовић.

Композиторка, текстописац и једна од најпопуларнијих поп певачица у Србији енергичним наступом одушевила је публику. Да су гласине које прате певачицу да има један од најраскошнијих гласова на нашим просторима истините, уверили смо се и овог пута. До касно у ноћ смењивали су се хитови „Чувам те“, „Ниси мој“, „Бивши драги“ ... Некако се чинило да време лети и потајно прижељкивало да концерт потраје барем још једну песму дуже.

Александра Радовић иза себе има четири студијска албума, једну платинасту компилацију и велики број синглова. Њен трећи студијски албум „Жар птица“ био је најпродаванији албум у Србији и региону и проглашен је најбољим поп албумом на подручју бивше СФРЈ 2010. године. Добитница је многих престижних награда, а такође је једна од ретких певачица која има сопствену школу певања, отворену у Новом Саду и Београду. Позната је, осим по песмама, и по свом хуманитарном раду, али и као уважени члан жирија многих музичких такмичења, можда најпопуларнијег Првог гласа Србије.

 „Помало изненађујуће за моју дугогодишњу каријеру, али први пут певам овде, у Деспотовцу. Сјајан је повод, сјајна је манифестација која се приређује за ове дане, за наше верске празнике. Изузетно вече за уживање, чинило се да ће бити превруће, али овај топли ветар нас је обрадовао и поправио ствари. Могли смо сви, и публика и ја, да уживамо у песмама и заједно певамо“, рекла је певачица.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC