БИСЕРИ ЖЕНСКИХ СРЦА

     Претпоследњи дан 26-их Дана српскога духовног преображења почео је концертом изворних народних песама у изведби певачке групе „Огрлица од бисера“. Уз пратњу хармонике Бошка Перића, група од петнаест вокалних уметница, предвођених Јасном Васиљевић као главним вокалом, улепшала је августовско кишовито вече. Ове чуварке старих народних песама вешто су се гласовно поигравале тоновима најлепших и незаборавних нумера попут Ајде Јано, Зајди зајди, Цојле Манојле... Публика је са одушевљењем пратила тактове, наизменично, аплаузима и певањем.

   Група је настала као огранак легендарног ансамбла Ђердан који је основала и водила наша истакнута уметница Мира Васиљевић. Постоје и раде осам година у току којих су наступале у разним ТВ и радио емисијама али и на концертима широм света.

Круна њихових досадашњих наступа, ентузијазма и залагања су бројне награде, захвалнице и признања. Најзначајније од њих - Споменица за ширење витештва у култури са 21. Сабора Стојана Чупића, Годишња награда за очување музике са византијским коренима и Естрадна награда Србије за 2016. годину.

    Јасна Васиљевић, покретач овог огранка и ћерка легендарне Мире Васиљевић, каже да јој је жао што су временске прилике поквариле првобитни план да концерт буде одржан на тргу. „Када нешто радите из душе, публика то препознаје и враћа истом мером. У почетку је публика била јако тиха, као да се стиди, а не треба, треба да уживају. Да је још мало дуже трајао концерт верујем да бисте на крају сви пропевали са мном“, сумира своје утиске енергична Јасна.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC