НОЋ ПЛЕСА У РЕЖИЈИ „БАЛКАНИКЕ И НОВЕ ДЕЦЕ“

     После три дана витешког фестивала испод манастирске тврђаве, 26. Дани српскога духовног преображења настављени су поново у граду. Представа за децу „Дечије играрије“ у холу Основне школе „Деспот Стефан Високи“ окупила је најмлађе, а потом је програм настављен наступом музичке групе „Балканика и нова деца“. Иако је било предвиђено да се концерт одржи на градском тргу, због неповољних временских услова, догађај је премештен у Халу спортова.

    Препуну салу поздравио је фронтмен бенда Сања Илић и журка, у правом смислу те речи, је почела. Њиховом, можда и најпознатијом, песмом „Цепај“ покренули су присутне. У стилу нашег традиционалног мелоса, са примесама модерног звука, ређале су се нумере једна за другом. Публика је одушевљено пратила ритам бубњева и гитаре. Убрзо се и партер испред бине попунио највеселијим и највећим фановима међу њима. Бројне нумере, извођене и на енглеском језику, кулминирале су песмом коју су отпевали на Еуросонгу 2018. године – „Нова деца“.

    Једна од енергичних вокала, Даница Крстић, после концерта и пријема цвећа у име читавог оркестра, није крила задовољство атмосфером и енергијом наше публике: „Чини ми се да је овај концерт један од најбољих у нашој сезони, било је места где су људи били у много већем броју, бучнији и слично, али ваша публика је дефинитивно једна од оних која нам је послала толико енергије и толико мотивисала, да нам је било дивно, те да смо могли, чини ми се, до јутра да вам певамо. Сви смо пресрећни и задовољни.“

 

    Ни сам Сања није имао много другачије утиске о концерту, те га је прогласио најбољим концертом Балканике за ову годину: „Овај концерт прогласили смо за концерт године иако смо имали доста концерата у дивним градовима, са дивном публиком. Можда нам је цео овај дан у Деспотовцу био прелеп, од обиласка манастирских зидина, преко испробавања витештва на Џаст ауту и на крају овог супер концерта.“ Пажњу је посветио и самим Данима српскога духовног преображења истакавши да је то један значајан догађај и да су људи из Деспотовца заиста успешно организовали све ово. Концерт је завршио још једним великим поздравом за, по његовим речима, најбољу публику у 2018-ој уз обећање да ћемо се сигурно видети и следеће године на самом витешком фестивалу.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC