ДЕЧИЈЕ НОТЕ ВЕЛИКИХ КОМПОЗИТОРА

„Музика изражава све оно што се не може изразити речима, а не сме остати неизречено“, рекао је давно Виктор Иго. Не сме остати незапажено ни то да Деспотовац има талента и да има будућности када је музика у питању.

Пете вечери 26-их Дана српскога духовног преображења свечана сала Народне библиотеке „Ресавска школа“ била је препуна, а они који нису пронашли своје место унутра, на концерту младих музичких талената Деспотовца, стајали су испред и упијали композиције Моцарта, Шумана, Баха, Шопена, Чајковског... На клавиру, ређале су се изведбе наших младих талената... Олге Милановић, Иве Николић, Љубице Никодијевић, Драгане Милојевић, Ане Петровић, Наталије Драгомировић, Невене Станојевић, Теодоре Стојадиновић, Анастасије Богосављевић, Маше Максимовић, Софије Јовановић... Затим Мие Шолак, једног Стефана Петровића, Петра Вуксановића, Богдана Алимпијевића... Звук хармонике Андрије Милорадовића, прелеп глас Ирене Симоновић, лагано потезање жица на гитари Анице Панић и Милице Стојадиновић... На крају, добар ритам Стефана Стојановића на бубњевима размрдао је публику која га је поздравила дугим и громогласним аплаузом. Окупљеним мамама, татама, бакама, декама и свим поштоваоцима музике наших младих нада, дали су разлог да задовољно, са поносом, напусте салу.

Још једном је овај, сада већ традиционални догађај, дао наду у лепу будућност. Дао је веру у младе људе и разлог за осмех свима онима који су га посетили.

 

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC