ЗАИСТИНСКА СРПСКА БАЈКА

    Програм манифестације Дана српскога духовног преображења обилује садржајима намењених свим генерацијама, те у ових десет дана трајања свако може пронаћи за себе бар један који ће му привући пажњу. А како је пажња наших најмлађих суграђана једна од значајих ставки оставштине ове манифестације, програм је и ове године садржао теме које су њима итекако биле занимљиве. Једна од њих је и позоришна представа Заистинска српкска бајка, аутора Гордане Влајић, у извођењу омладинског позоришта Дадов из Београда.

    Гордана Влајић у истоименој књизи, претвара историју у приче за децу, приповедајући о животима српских принчева и принцеза. Језик којим је књига писана а на коме се базира и позоришна представа, представља драгоцену ризницу помало заборављених речи и израза. Представа је открила бројне тајне, мистерије, чаролије, радости, туге, битке, преваре и љубави, које су попут цигала градиле судбину наше државе.

Ауторка Гордана Влајић носилац је награде за најбољу дечју књигу у 2016. години за књигу

Заистинска српска бајка

    У извођењу младих глумаца најстаријег омладинског позоришта у Србији, уживао је велики број деце и њихових родитеља, испунивши и последње место у холу Основне школе „Деспот Стефан Високи“.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC