ВЕЧЕ ТАМБУРИЦЕ

На обострано задовољство како публике тако и организатора, још једно преображењско вече је проведено на Деспотовом тргу, овога пута уз звуке староградске и евергрин музике. 

Путовање кроз минуле године, романтична шетња која нас је све вратила у доба мало другачије од данашњег...не тако давно али се разлике итекако осећају. А да дух тог времена и даље живи показао нам је тамбурашки оркестар „Зоруле“ и проф. певања Милош Радуловић, вокални солиста РТС-а, личност невероватне харизме и енергије, која је одушевила деспотовачку публику и то не само старијих него и млађих генерација.

„Шта рећи после овако дивног концерта...видим да је публика вечерас уживала, враћала ме на бис пет пута што значи да је успео концерт, свака реч је сувишна. Хвала домаћину на позиву, имали смо турнеју по Србији али у Деспотовцу још нисмо били и мени је била заиста част и задовољство вечерас да поделим емоцију са публиком деспотовачком“, изјавио је Милош Радовић након концерта. Велику енергију и, пре свега, велику емоцију на сцени и у публици, певач је објаснио кроз јединствену чињеницу да је тако само, ако уметник оно што интерпретира, то ради из срца. Изразио је велико задовољство поводом јубиларног наступа са тамбурашким оркестром Зоруле 290-им по реду и то баш у Деспотовцу на јубилеј Дана српскога духовног преображења.

Кратка биографија о музичком саставу

Ансамбл Зоруле из Новог Сада основан је 1995. године, са циљем да окупља талентоване тамбураше који се посвећују уметности, музици и задовољствима које она носи. Зоруле је тамбурашки оркестар препознатљив по виртуозном извођењу традиционалне, староградске, варошке војвођанске музике, уметничким обрадама народних игара и песама писаним за тамбурашке оркестре, по изузетно надахнутом и интересантном извођењу композиција познатих светских аутора класичне музике, као и обрада евергрин и салонске анимир музике. Изузетну популарност стекли су захваљујући честом присуству у медијима, гостовањима у програмима радија и телевизије, али и многобројним фестивалским , концертним настурпима у земљи и иностранству.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC