ПОНОС ГРАДА

Ништа друго, осим изузетно квалитетне музике, не очекујемо у вечерњим сатима манифестације. Гледајући односно, слушајући њих, схватамо да, ипак, за овај град али и целу нашу Србију, постоји нада за боље сутра, под условом да им други неки фактори не одузму то „боље сутра“ у сопственој домовини. Млади људи, једни од многих, јер српска башта заиста има много оваквих пупољака, којима су уметност, наука, култура на врху листе приоритета.

Млади музички таленти Деспотовца, ученици Основне школе „Деспот Стефан Високи“али и ученици музичке школе „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу, представили су се, свирањем на клавиру, деспотовачкој публици у свечаној сали Народне библиотеке „Ресавска школа“. Њихов наставник је Станка Бацковић, а они су се представили следећим редом и композицијама: Ана Петровић, композицијом Ј.С.Баха Менует у g-duru, Драгана Милојевић извела је Дивернолову Етиду у c-duru, а Ива Николић одсвирала нам је Гречањикову композицију После бала. Гурлитов Con moto извела је Љубица Никодијевић, а дует Теодора Стојадиновић и Маша Максимовић представио се Мајкапаровом композицијом Наташа. Анастасија Богосављевић извела нам је чувену композицију Лудвига ван Бетовена За Елизу, Невена Станојевић одсвирала је Хајднову Сонатину у c-duru 1.став, а још једну дуетску нумеру, Раулијеву Оријенталну корачницу, извели су Богдан Алимпијевић и Миа Шолак. Још једном смо чули Бетовенову композицију За Елизу, овог пута у интерпретацији Теодоре Стојадиновић, а Софија Јовановић представила се композицијом Инвенција у c-duru, Ј.С.Баха. Маша Максимовић одсвирала је Шопенову Полонезу у g-molu док нам се Миа Шолак још једном представила и то композицијом Валцер у a-molu, такође Фредерика Шопена.

Публици се представио у гудачки квартет Корона који чине Невена Аксентијевић (виолина), Мирјана Новаковић (виолина), Јелена Рубаковић (виолина) и Немања Марковић (чело). Чули смо неколико предивних нумера и изузетних композиција: Серенаду Франца Шуберта, Underground Tango Горана Бреговића, нумеру Starway to haven групе Led Zeppelin, јерменску народну песму и нумеру Sway музичког састава Cherry Pink.

На самом крају представио нам се најфинији „инструмент“ – глас. Ирена Симоновић, ученица Основне школе Стеван Синђелић у Великом Поповићу, а сад већ ученик средње музичке школе у Ћуприји, представила се народним песмама Манасија и Засп'о Јанко. Њен наставник музике је Драгана Милошевић.

Сви су разлози за честитање и понос родитеља, наставника и суграђана на ове младе таленте, јер су они већ сад прави амбасадори свог града.

 

 

 

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC