АМБАСАДОРИ СРПСКЕ ТРУБЕ

  У окриљу Деспотовог трга, деспотовачка али и публика из околних градова имала је прилику да ужива у спектакуларном концерту трубачког састава „Дејан Петровић Биг Бенд“. Пар хиљада посетилаца се у прохладно августовско вече загрејало добро познатим нумерама традиционалне српске али и модерне, рок, поп па и хеви матал музике, наравно све то у фузији са моћним звуцима трубе. „Презадовољан сам и срећан енергијом коју нам је публика узвратила, повратила, јер смо стварно дали огромну енергију на самом почетку наступа, они су нам то узватили и, заиста, колико је публика узивала толико смо и ми уживали“, изјавио је након концерта Дејан Петровић, који је са задовољством издвојио времена да се слика са великим бројем обожаваоца. Он је нагласио да он и његов састав живе за музику и музиком се баве управо због публике те да му сликање на молбу многобројних обожавалаца не пада тешко, јер себе не сматра „звездом“ већ пре свега обичним човеком који само ради оно што воли.

Кратка биографија уметника

  Дејан Петровић рођен је у Ужицу, у селу Дубоком 1985. године, као наследник најпознатијег српског трубача Миће Петровића. У музичкој мануфактури ове породице, са својим братом Дарком, представља четврту генерацију трубача. Најмлађи је добитник ''Мајсторског писма и вишеструки освајач свих награда на сабору у Гучи, међу којима је и награда ''Прва труба света''. 

  Широм света познат је по извођењу традиционалне српске музике, коју често комбинује са потпуно супротним, модерним елементима. У питању је фузија звука традиционалних инструмената трубачког оркестра и других инструмената који представљају супротност томе, попут споја звука трубе и дисторзије на електричној гитари. Као и при свакој фузији, ослобађа се огромна енергија, коју није било тешко препознати ни у овом случају. До сада иза себе има 4 дискографска издања, а поред ауторске музике коју ради са својим бендом, у репертоару имају мноштво страних обрада и интернационалних нумера чија је интерпретација веома аутентична, захваљујући управо самој концепцији бенда, односно споју инструмената који га чине.

  Учествовао је на свим већим домаћим музичким фестивалима и небројено пута представљао Србију на различитим светским сајмовима, спортским и културним догађајима и то увек са великим успехом.

 

Приредила:

Александра Стојановић

 

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC