XXIV дани преображења

авг
24

Вече младости, музике и лепих емоција

Својим музицирањем на клавиру млади Деспотовчани још једном одушевили публику

У сали Народне библиотеке „Ресавска школа“ пето преображењско вече отпочело је концертом наших младих суграђана, ученика Музичке школе „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца. Ове, као и претходних година, интересовање за концерт младих Деспотовчана је било изузетно велико, тако да је свечана сала библиотеке била премала да прими све посетиоце који су младе пијанисте бодрили и награђивали снажним аплаузима.

Композиције Чајковског, Хајдна, Баха, Моцарта, Шопена, Клементија, Калинског и др. ове године су изводили: Наталија Драгомировић, Љубица Никодијевић, Анастасија Богосављевић, Теодора Стојадиновић, Невена Станојевић, Богдан Алимпијевић, Софија Јовановић, Алекса Алимпијевић, Маша Максимовић, Ива Петровић, Бојана Милошевић, Марија Симић, Лана Стојадиновић и Миа Шолак.

Поред младих музичких талената из Деспотовца, наступио је и квартет „Корона“ из Ниша, овом приликом са једним чланом мање, и то у саставу: Невена Аксентијевић, Јелена Рубаковић и Милан Јанковић. Њихово музицирање је на најлепши могући начин завршило концерт класичне музике.

На завршетку концерта наставница клавира Станка Бацковић захвалила се најпре својим ученицима, а затим и свим присутнима, апелујући на то да се у наредном периоду обезбеди нови клавир, како би наредне генерације ученика имале квалитетан инструмент за учење и усавршавање.

Гудачки квартет „Корона“ основан је 2014. године у Нишу. Сви чланови, уједно и оснивачи, дипломирани су музичари Факултета уметности у Нишу. Квартет „Корона“ је до сада наступао у Нишу, Параћину, Пироту, Брусу, Прокупљу, Крагујевцу, Деспотовцу...

 

 

 

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC