XXIV дани преображења

авг
22

Отворена изложба слика са 24. Ликовне колоније „Ресава 2016“

У недељу, 21. августа, у Манастирској воденици изложбу слика са 24. Ликовне колоније „Ресава 2016“ отворио је професор Слободан Штекић, који је и сам учесник ових колонија. Он је изразио своје задовољство изложеним радовима и посебно похвалио деспотовачке уметнике, чији су радови овог пута, према његовом мишљењу, били најбољи, а затим додао:

„Имао сам то задовољство да учествујем у избору сликара за овогодишњу колонију, али док слике не дођу у овакав један пријатан простор, какав је Манстирска воденица, не може да се сагледа колико су се сви учесници потрудили да своје умеће, своју уметност на један најискренији начин пренесу на платно. Ове године, као учесника колоније имамао и једног вајара. То је професор Веља Каравељић, који је урадио преко педесет споменика широм Србије и који нам је поклонио једну дивну скулптуру у камену.“

Затим је на отварању изложбе говорио и наш еминентни уметник Емило Костић, рођени Деспотовчанин, који је и сам својевремено био селектор две колоније „Ресава“.

„Верујем у то да сви ми као сликари и уметници постојећу природу треба да прилагодимо себи, да је опредметимо, јер тако уметност и настаје. На овим сликама се види да су људи из душе нешто рекли. Кажу да је сликар сазрео онда кад се заљуби у оно што ради.“

 

Многобројна публика могла је да види радове учесника овогодишње колоније, а то су: Драган Пешић (Краљево), др Велимир Каравељић (Београд), Влатка Миленковић (Деспотовац), Емило Костић, др Мирослав Бабић (Београд), Томислов Вељковић (Деспотовац), Слободан Штетић (Јагодина), Луна Петровић (Деспотовац), Лазар Димитријевић (Крагујевац), Нада Серафимовић (Београд), Владан Димитријевић (Деспотовац), Љиљана Глишовић (Београд), Сободан Поповић Дане (Деспотовац), Момчило Вуксановић – Mома Брада (Деспотовац), Милица Вуксановић (Деспотовац), Љубиша Радојковић Бишко (Деспотовац), Марина Димитријевић Маца (Деспотовац), Весна Петровић (Деспотовац), Милосав Ивановић Баја (Деспотовац), Радосав Стојановић Рака (Деспотовац), Горан Радовановић (Београд), Љиљана Стојадиновић (Деспотовац), Данијела Марковић Нена (Деспотовац).

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC