XXIII дани преображења

авг
24

Музика која је преплавила градски трг у Деспотовцу

             Треће вече 23. Дана српскога духовног преображења завршено је  концертом  етно- музике у извођењу Данице Крстић, уз пратњу бенда „Стоикс“. Трг деспота Стефана Лазаревића је био препун, а публика је уживала у изузетном  гласу младе уметнице. Даница се представила етно-музиком, на начин који постаје синоним за име ове младе уметнице. Етно-музика заправо подразумева више музичких жанрова, који упућују на аутентичну традиционалну музику одређеног народа или поднебља.

            Даница Крстић је рођена 25. 11. 1995. године у Крагујевцу. Певањем се бави од своје пете године. Завршила је  музичку школу у Крагујевцу. Активан је члан Центра за неговање културе и традиције „Абрашевић“. Пева изворне песме и жеља јој је да сачува традицију балканске и српске музике. Наступала је широм Србије и света, а и сарађивала  је  са многим познатим именима српске музичке сцене као што су: Јелена Томашевић, Биља Крстић, Сања Илић, група „Ђурђеви ступови“...Студент је Музичке академије у Београду.

 

            Концерт ове изузетне младе певачице, чије вокалне способности одушевљавају публику, где год да наступа,  донео је деспотовачкој публици незаборавно вече. Одушевљењу публике допринео је и изузетан наступ бенда „Стоикс“ и Дулета Ресавца, чије је сјајно музицирање преплавило Деспотовац уметнички обрађеном музиком Балкана. Овдашња публика имаће прилику да их још једном чује, и то у понедељак, 24.августа,  на градском тргу у Деспотовцу.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC