XXIII дани преображења

авг
24

Отворена изложба слика са Ликовне колоније „Ресава 2015“

     Синоћ je у прелепом амбијенту Манастирске воденице отворена изложба слика са Ликовне колоније „Ресава 2015“.  Част да отвори изложбу припала је проф. Слободану Штетићу, који је и сам био учесник колоније. 

     Овом приликом он је рекао, поред осталог, „... да је потребно много  времена да би се побројали сви уметници који су у протеклим деценијама стварали у окружењу манастира Манасија, која је својим историјским значајем, лепотом и вечним исијавањем инспирисала уметнике из готово свих градова Србије. Свој допринос у раду ове колоније дало је преко две стотине уметника сликара, вајара, графичара и умнетника примењене уметности. Богата колекција уметничких дела већ сада завређује пажњу стручњака, али и потребу да се, након селекције и избора, они најквалитетнији нађу у сталној изложбеној поставци, која би свакако привукла многе љубитеље уметности да дођу у Деспотовац. У Деспотовцу живи и ради већа група ликовних и примењених уметника, окупљених у локалном удружењу, који су својим радовима достојно представљали свој град на многим изложбама у земљи и иностранству. Поред академски образованих уметника, ту су и самоуки уметници,  који су давно прешли праг аматерских радова и формирали се у ствараоце који завређују пажњу и поштовање.“

 

       На Ликовној колонији „Ресава 2015“ учествовали су: Драган Пешић (Краљево), Никола Вукосављевић (Београд), Влатка Миленковић (Деспотовац), Новак Демоњић Озренски, мр Жељко Ђуровић (Београд), мр Слободан Маринковић (Краљево), Слободан Штетић (Јагодина), др Дарко Трајановић (Смедеревска Паланка), Лазар Димитријевић (Крагујевац), Стефаниа Д. Вељковић, Видан Папић (Крагујевац), Љиљана Глишовић (Београд), Слободан Поповић Дане (Деспотовац), Момчило Вуксановић Мома Брада (Деспотовац), Милица Вуксановић (Деспотовац), Љубиша Радојковић Бишко (Деспотовац), Марина Димитријевић Маца (Деспотовац), Весна Петровић (Деспотовац), Милосав Ивановић Баја (Деспотовац), Владан Димитријевић (Деспотовац), Томислав Вељковић (Деспотовац), Здравко Вучинић (Београд), Бобан Цокић (Деспотовац), Радосав Стојановић Рака (Деспотовац) и Данијела Мирковић Нена (Деспотовац).

Вече је настављено у изузетном амбијенту Манастирске воденице  уз дружење и разговоре сликара и њихове публике, а изложба ће бити отворена до краја овогодишње манифестације.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC