XXIII дани преображења

авг
28

Сјајно вече оперских арија

          Предпоследње вече 23. Дана српскога духовног преображења протекло је уз  популарне оперске песме и арије. На  градском тргу у Деспотовцу, оперски солисти, уз пратњу  клавира и гитаре, приредили су изузетно музичко вече.

            Публици су се представили: Војислав Спасић-тенор, Лидија Јевремовић-сопран, Милица Петровић - сопран, Марко Бранковић - тенор, Алекса Јевтић - тенор, Јелена Ивановић - клавир и Стефан Микић - гитара.   У једноипочасовном програму  изведен је богат и разноврстан репертоар: од италијанских и француских арија, преко популарних руских песама, до српских популарних мелодија различитих жанрова.

            У сјајној шесторки, која је одушевила бројну присутну публику је и Војислав Спасић – тенор.

 

            Доцент, магистар Војислав Спасић је завршио нижу музичку школу на одсеку за виолину, после чега је уписао средњу музичку школу у Крагујевцу на одсеку за виолину и соло певање. 1998. године уписује ФМУ у Београду на Катедри за соло певање и дипломира у класи . проф. др. Радмиле Бакочевић у чијој је класи и магистрирао на Музичкој академији у Источном Сарајеву2006. године, просечном оценом 10,00. Војислав Спасић предаје на Универзитету уКрагујевцу, на Филолошко-уметничком факултету.  На Филум-у је запослен од 2005. године, прво као асистент приправник, затим као асистент и сада као наставник у звању доцента. Доботник је многих награда и признања,  напоменућемо само нека од њих : Прва награда на такмичењу соло певача „Др Војислав Вучковић“ у Београду, прва награда на међународном такмичењу соло певача „Никола Цвејић“ у Руми, прва награда на међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у Београду, медаља „ЂУРЂЕВДАНСКИ КРСТ“ за остварене професионалне и педагошке резултате...

            У краћем разговору након концерта, Војислав Спасић нам је, поред осталог рекао:  „Драго ми је што ова манифестација има година колико и моји студенти , што уствари и јесте најлепше  од свега,  јер сјај младости и лепоте подржава музику , па тако и  српску музику, коју смо такође, вечерас овде представили.  Много је прелепих српских песама  којима прети опасност да буду заборављене, али је ово један од начина да оне трају, да живе. Врло је важно да   постоје овакве манифестације.  Деспотовац је предиван град , публика је сјајна, врло лепо реагује, пева са нама.. Најлепше од свега је видети толико  младих људи заинтересованих за ову врсту музике.  Самном су вечерас наступали моје колеге, моји студенти, а највеће задовољство једног професора јесте  када наступа са својим ђацима.“

            Како је концерт одмицао, публика је прилазила Тргу деспота Стефана, одушевљење је било све веће, а аплаузи све дужи. Посебно онај на самом крају концерта, којим се Деспотовац захвалио својим гостима на најлепши начин.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC