XXI дани преображења

авг
28

Музички састав „Ступови“ по други пут у Деспотовцу

Са једним од певача музичког састава „Ступови“ Андрејем Андрејевићем, разговарали смо о њиховом раду и Данима  српскога духовног преображења:

   „У првој половини овог једносатног програма извели смо духовну музику на текстове владике Николаја Велимировића, а у другој половини концерта етно музику из целе Србије. Ми свим срцем  подржавамо овакве манифестације и било би добро када би их било више у  Србији. Радо смо се одазвали позиву за гостовање, јер она пре свега носи име празника Преображења Господњег. Ускоро имамо наступе у манастиру Милешева и Вршцу. У плану нам је у већи новогодишњи концерт у Београду, којим би обележили сто година од смрти једног од наших највећих композитора Стевана Мокрањаца,  као и сто година од почетка Првог светског рата“.

    „Ступови“ су деспотовачкој публици приредили незаборавно музичко вече, препуно узвишености коју са собом доноси спој младости, духовности, традиције и музике. Коментари публике могли би да се у најкраћем искажу једном речју – „величанствено“. Захвалност домаћина исказао им је и председник Скупштине општине Деспотовавац који им се на крају концерта обратио речима: „Хвала вам на сјајној вечери коју сте нам приредили. У  настојању да очувате нашу духовност и традицију, сви ћемо вам бити подршка“.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC