XXI дани преображења

авг
27

Вече балета на Тргу деспота Стефана Лазаревића

У краћем разговору, првак београдског балета Константин Костјуков нам је рекао да њихово учешће на манифестацији Дани српскога духовног преображења већ постаје традиција и, између осталог,  додао:

  „Мени је заиста драго да учествујем на вашој манифестацији и то постаје већ  традиција, с обзиром на чињеницу да долазимо неколико година заредом. За вечерас смо припремили колаж из представа класичног и савременог репертоара. То су најпопуларније нумере из представа: „Дон Кихот“, „Крцко Орашчић“, „Грк Зорба“… Тренутно спремамо нову сезону и ускоро наступамо на једном великом фестивалу у Мексику, у октобру смо на турнеји, а затим спремамо нову премијеру. Радимо и представу на Малој сцени Народног позоришта и тако се припремамо за вече младих кореографа, које даје могућност младим балетским уметницима да се изразе и започну каријеру, често кроз нешто ново, авангардно, другачије.“

    Вече балета показало је колико публици у малим срединама недостају праве уметничке вредности, како их она са лакоћом препознаје и прихвата, о чему највише сведочи дуг и громогласан аплауз, који је балетске играче враћао на сцену како би примили највреднији дар публике – одушевљење и истинску захвалност.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC