XXI дани преображења

авг
24

Позоришна представа за децу „Бранкова гусаријада“

Легендарни Бранко Коцкица други пут  у Деспотовцу

     У суботу, шестог дана манифестације у холу основне школе „Деспот Стефан Високи“ изведена је „Бранкова гусаријада“,  представа за децу позоришта „Пуж“ из Београда. Главне улоге у овој представи одиграли су легендарни Бранко Миличевић Коцкица и наша позната глумица Злата Нуманагић. Многобројни малишани али и њихови родитељи  уживали су у још једној поучној причи за децу, овога пута о томе „како треба ићи у школу, а не избегавати је, као што су  то у почетку радили неваљали гусари.“

    Од  Бранка Миличевића сазнајемо да у позоришту „Пуж“ ради већ више од три деценије, још док је снимао познату дечију емисију „Коцкица“. Како  каже, „... у позоришту „Пуж“ се сваке године раде нове представе, али  је нажалост све мање средстава за њихову реализацију“ , и додаје,  да  су некада   имали и по пет гостовања дневно.

    „Ово је друга представа коју је позориште „Пуж“ направило  још 1978.године и зове се „Бранкова гусаријада“. Позната је по томе што је то било прво српско пловеће позориште. Премијера је била у Улцињу, а затим смо наступали у градовима на црногорском приморју, од Улциња до Котора. Публика је била на обали,  позорница је била на броду и ми смо пловили од града до града. То је један забавни програм који  рекламира школу, јер гусари неће да иду у школу, мрзи их да уче. Међутим, када схвате да не знају ништа, престају да буду неваљали  и полазе у школу“. Позориште „Пуж“ прави едукативне  представе за децу, какве су представе  „Лаза материна маза“ ,  „Себични принц“ , као и нова позоришна прича  која је у припреми,  „У лажи су кратке ноге“. „Бранкова гусаријада“ донела је малим деспотовчанима, али и њиховим родитељима много радости и узбуђења, какво је  уосталом свако, било телевизијско или позоришно дружење са Бранком Коцкицом и то већ дуги низ година уназад.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC