XXI дани преображења

авг
23

На градском тргу у Деспотовцу одржан рок концерт

   Бенд се појављује на сцени бивше Југославије почетком 1993. године, а почетком 1994. године снимају свој први студијски албум „Неверне бебе I“ и спотове за две песме са овог албума. Већ тада били су запажени од стране публике не само у Србији, него и ван ње.

    Карактеристични по идеји од које нису хтели да одступе ни у најтежим годинама и желећи да свирају једино оно сто осећају без компромиса, чланови „Неверних беба“ изборили су се за своју чврсту позицију на српској поп-рок сцени и декларисали као скуп изузетних музичара који најбоље од себе дају на концертима.

   Бенд има иза себе шест студијских албума, а последњи под називом „Праштам“, објавили су 2012. године. На том албуму се нашло 14 песама, а према реакцији публике издвојиле су се песме „Лептир“, „Судњи дан“, „Дан твој“ уз гостовање Влатка Стефановског, као и дуетска песма са Ванном „Само за твоје очи“.

   „Неверне бебе“ наступиле су као предгрупа групи „Тото“ 2006. године на Ташмајдану као и на концерту Ленија Кравица у Београдској Арени 2008. године. Оба пута, менаџменти ових светски познатих имена бирали су их на основу виђеног на концертима и информација које су добијали из својих независних извора.

   На албуму “Иза облака” остварена је сјајна сарадња са светски познатим музичарем Сајмоном Филипсом из групе “Тото” као и са једним од највећих певачких имена која је стара Југославија икада имала – Акијем Рахимовским (дует “Боје дуге”).

Бенд је освајач бројних награда од којих издвајамо:

   Најбољи рок албум “Јужно од среће” (2001.год.), најбољи роцк албум “Бебе ИВ – Тхе бест оф” (2004. год.), Хит деценије- песма “Двоје” ( 2004. год), најбољи роцк бенд – Беовизија (2006. год.), Хит године – песма “Октобарфест” (2006. год.), албум године “Иза облака” (2007.год.), поп група године (2007. год.), сингл године - ''Узми боје'' (2010.год. ) и тд…

Оснивач, идејни вођа, клавијатуриста, вокал, аутор музике и текстова, аранжер и продуцент бенда је Милан Ђурђевић, један од најцењенијих музичара и изван наших простора.

  Са оснивачем и фронтменом групе „Неверне бебе“ Миланом Ђурђевићем,  разговарали смо о њиховом раду и наступима:

   „Задовољство ми је што смо после дванаест година поново у Деспотовцу, a ова манифестација је добар параметар да постоји неко ко води рачуна о култури у овој земљи. Mислим да је то јако важно за тренутак у коме живимо и поруке које се шаљу, јер путем свих тих вредности сугеришемо младим људима како да граде сопствену будућност. Концепција  ове манифестације ми се допада и врло лако смо се договорили око нашег наступа у Деспотовцу. Ми смо већ двадесет година на бранику доброг укуса ове земље и покушавамо да се боримо са том кич културом. Задовољан сам вечерашњим концертом на коме се окупило много људи пуних  позитивне енергије, али ми је жао што нас време није послужило јер је требала тек да уследи кулминација концерта. Концертом у Арени прошле године обележили смо двадесет година каријере. Надам се да ћемо за годину дана издати нови албум и да ћемо направити још један креативни искорак на музичкој сцени“

 

 

 

 

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC