XXI дани преображења

авг
22

Вече камерне музике Галине и Саше Перића

    Наступала је   у Руском дому, на Коларцу, у Сава Центру, Дому гарде, као и на другим културним догађајима широм земље, а такође  у радио и телевизијским емисијама.

   Саша Перић као дете показује велико интересовање за музику. Прве тонове учи „по слуху“ . Већ након годину дана учествује на свом првом такмичењу„Прва хармоника Поморавља и Подунавља“ у Смедереву где осваја прво место. 

   Са жељом да што више сазна и научи о хармоници, наставља учење „ по слуху “ код чувеног мајстора хармонике Крњевца. Нижу музичку школу уписује 1989. године у Панчеву, као једну од ретких где се одржавала настава на дугметарској хармоници.

   Прву годину факултета на дугметарској хармоници у класи народног уметника Совјетског Савеза и Украјине проф. Владимира Бесфамиљнова. Уписује 1995. године. Добија позив да без полагања пријемног испита настави  постдипломске студије. Много концерата , такмичења и наступа широм Украјине пратило је школовање на постдипломским студијама. Најзначајнији су били наступи у Националној филхармонији са Симфонијским оркестром Украјине, затим Националним оркестром Радио Украјине, квартетима хармоника и много других.

Данас ради као професор хармонике у музичкој школи „ Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу.

Одушевљење присутне публике било је искрено и велико, а  овај концерт је тема о којој ће локална јавност још дуго причати.

 

 

 

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC