XXI дани преображења

авг
21

Млади пијанисти одушевили многобројну публику

Концерт који прераста у традицију

    Друге вечери 22. Дана српскога духовнога преображења, у Народној библиотеци „Ресавска школа“ одржан је концерт младих музичких талената Деспотовца.

    На концерту су наступали наши суграђани, иначе ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца, односно њеног истуреног одељења у Деспотовцу. Оно што овај  догађај  одваја од осталих културних садржаја у оквиру манифестације јесте  посебан вид и степен емоционалног набоја који га прати. Уметници који наступају су млади Деспотовчани, публику чине  њихови родитељи, браћа и сестре, рођаци, пријатељи. Узбуђење је  изузетно јако са обе стране, а када у тако јако струјање позитивних емоција додамо музику, онда нема сумње да је пред нама још један догађај који ће  се сигурно памтити.

    Дванаест младих уметника на клавиру је и овог пута без даха оставило све присутне у препуној сали Библиотеке: Софија Јовановић, Богдан Алимпијевић, Маша Максимовић, Алекса Алимпијевић, Ива Петровић, Бојана Малешевић, Марија Симић, Далибор Аврамовић, Лана Стојадиновић, Владимир Андрејић, Алекса Стојановић и Миа Шолак. Свечана сала Народне библиотеке „Ресавска школа“ одјекивала је звуцима дивних композиција  Бетовена, Хајдна,Баха, Шопена... 

     Они су ученици наставнице Станке Бацковић, која већ неколико година уназад  преноси своје музичко знање и искуство младим Деспотовчанима.

     Публика је такође уживала и уз композиције за две виолине, које су извеле Невена Аксентијевић, Јелена Рубаковић и Мирјана Новаковић, студенти Факултета музичке уметности у Нишу.

Дружење младих талената и њихових гостију наставило се на коктелу, који је приређен у њихову част.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC