XXI дани преображења

авг
19

Почињу десетодневни Дани преображењa

     Десетодневна манифестација, 22. по реду, "Дани српскога духовног преображења", од Преображења Господњег до Велике Госпојине, почињу вечерас на градског Тргу деспота Стефана Лазаревића, а на свечаном отварању после интонирања државне химне и извођења "Друге руковети" Стевана Мокрањца, целовечерњи наступ имаће хор "Београдских мадригалиста".

Момчило Вуксановић, председник Организационог одбора "Дана", каже да је све спремно за почетак манифестације и да је Александар Чепурин, амбасадор Руске Федерације потврдио долазак на отварање.

Дан после отварања манифестације, у галерији Центра за културу изложбу слика Божидара Болета Милорадовића "Слово љубве деспота Стефана Лазаревића" отвориће академик Никола Кока Јанковић, а у наставку вечери млади музички таленти из Деспотовца приредиће целовечерњи концерт.

Значајно место у овогодишњим "Данима" заузима и део Научног скупа "Средњи век у српској науци, књижевности, историји и уметности", који је посвећен Сењском Руднику, најстаријем српском подземном угљенокопу, где ће се и одржати.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC