XXI дани преображења

авг
26

Прваци и солисти београдског балета поново одушевили деспотовачку публику

 Разговор са прваком београдског балета Константином Костјуковим

     Већ неколико година гостујете у Деспотовцу на Данима српскога духовног преображења. Какаве утиске носите са оваквих манифестација и шта мислите о њима?

      Са великим задовољством, не само ја већ и цела екипа у мало измењеном саставу  у односу на прошлу годину долазимо у Деспотовац зато  што сматрамо да је ово једна врло квалитетна манифестација и увек нам чини радост  да учествујемо у њој.  Нама је драго да уз помоћ и подршку других људи промовишемо своју професију,  балетску уметност, за коју сматрам да није довољно популарна  у Србији, као што је то, рецимо,  случај у Русији. Зато се увек захваљујем људима који ми помажу у томе. Лепо је публици у малим срединама приуштити један овакав програм, који сигурно  нису у могућности често да виде.

Од када сте у балету и шта сте нам вечерас извели?

      Бавим се балетом од своје седме године. Иначе,  мој отац је био  балетски играч, па је тако и започела моја каријера. Од осамнаесте године почео сам да радим у Националном позоришту у Кијеву, после две године постао сам првак балета, а затим су кренуле улоге и гостовања. Деведесете године дошао сам у Србију, а деведесетпрве постао првак света. Вечерас је на програму био микс савременог, класичног и модерног балета. Лабудово језеро, Дон кихот, Бајадера, Грк Зорба, Ко то тамо пева. Постоје различити укуси, зависи каква је публика, па   смо тако  припремили за сваког по нешто. Управо спремамо премијеру „Крцка Орашчића“, на музику Чајковског.

     Увек радо гостујем у Деспотовцу, поготову зато  што имате јако културну публику која, без обзира што не посећује често балет, уме да разоткрије естетску лепоту и у музици и у балетској игри.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC