XXI дани преображења

авг
26

Бранко Коцкица за најмлађе и њихове родитеље

 Позориште годишње одигра на матичној сцени око 270 представа а на гостовањима око 30. Свака  представа има конкретну поруку и едукативног је карактера.

     „Позориште пуж има један јако поучан жанр. Жанр је врста позоришног комада који се зове омнибус, што значи „много“. Тако смо направили неколико представа са по три приче, а једном темом. То је урађено на тај начин да би деца боље и лакше схватила поруку. Управо тако је урађена и представа „Себични принц“, рекао је, поред осталог Бранислав Милићевић.

     У представи „Себични принц“,  радња се одвија „некада давно, на једном двору“. Два принца, два абрата, од којих је један изразито себичан, су у сталном сукобу. У првој причи себичњак присваја све музичке инструменте, верујући да читава музика припада само њему. У другој причи  отима све костиме за маскенбал. Трећа прича догађа се у шуми међу чудним бићима. Овога пута себични принц претера у себичности и извученајдебљи крај...

И ова представа има поруку кога гласи "...доброта крила има, лепше је када се даје, него када се прима."

      Најмлађи посетиоци ове манифестације са великом пажњом су одгледали представу, а своје одушевљење исказивали су бурним аплаузима. Хол основне школе напустили су пуни позитивних утисака, међусобно размењујући коментаре о ликовима и дешавањима из ове дечије представе. Равнодушни нису остали ни бројни родитељи, који су попут деце, уживали у неисцрпној маштовитости Бранка Коцкице, омиљеног лика њиховог детињства.

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC