XXI дани преображења

авг
24

Први концерт групе „Стоикс“ и Александра Стојића у Деспотовцу

 

Бенд „Стоикс“ Иван Алексијевић из Панчева, клавијатуре, иначе један од чланова Џез оркестра „Биг бенд“ РТС-a, Саша Ранковић из Крагујевца, бубањ, Јован Јовановић из Параћина, бас .

 У разговору који је обављен пре концерта, Александар Стојић је рекао:

„.То није мој солистички концерт, већ концерт бенда „Стоикс“ и промоција нашег новог диска. Музика коју смо урадили на њему је моја ауторска, а ту су и неке обраде које је урадио Иван Алексијевић на клавиру. То није никакав нови музички правац, већ је у питању џез музика“.

     До сада је много пута наступао у Деспотовцу, са младим талентима у оквиру манифестације и соло, али се тада како каже, углавном представљао са класичном музиком.

    „Први пут ћу на концерту да се представим са неком другом врстом музике,  онако како у ствари Александар Стојић музички размишља. Ово је мој први концерт у Деспотовцу и изузетно ми је драго због тога. Јако је леп осећај свирати пред својим суграђанима, родбином и пријатељима , на једном од најлепших фестивала у Србији“, истакао је Александар Стојић.

У току су завршни радови на снимању албума и припреме за његово издавање. Према речима Александра Стијића, што се тиче издавача, постоје индиције да то буде продукцијска кућа „Сони“ из Немачке.

      Током разговора, поред овог, Александар Стојић је најавио још неке нове пројекте. Један од њих је обрада познатих песама у џез фазону које ће бити рађене за Дулета Стојадиновића, што је публика имала прилику и да чује на концерту. Такође је у плану и један дует, само са гитаром и вокалом, који ће се такође заједно са тим обрадама наћи на неком будућем албуму.

     Поред представљања њихових ауторских  песама, на концерту су извели и велике хитове. џез музике, обраду фолк хитова у џез латин фазону, као и неколико народних песама које су изведене са Дулетом Стојадиновићем.

     Присутна публика је подједнако добро прихватила нове песме Александра Стојића и групе „Стоикс“ као и све остало чиме су се представили, зашта су били  награђивани бурним аплаузима.

 

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC