XXI дани преображења

авг
23

Група „Галија“ по други пут на Данима српскога духовног преображења

  Група „Галија“ постоји и ради веђ 37 година, а свој првенац „Прва пловидба“ група је објавила давне 1979.године. Следе остварења „Друга пловидба“(1980), „Ипак верујем у себе (1981), „Без наглих скокова“ (1983), „Дигни руку“(1985), „Далеко је сунце“(1987), „Корак до слободе“(1988), „Још увек сањам“(1989), „Историја, ти и ја“(1990), „Ни рат ни мир“(1991), „Караван“ (1993), „Тринаест“(1995), „Волети, волети“ (1996), „Ја јесам одавде“(1997), „Јужњачка утеха“(1999). Последњи студијски албум „Добро јутро, то сам ја", објављен је 2005.године.Група је радила музику за  више од 120 позоришних представа, као и за неке од најгледанијих српских филмова као што су „Зона Замфирова“ и „Пљачка Трећег рајха“.

Да поменемо само неке од великих хитова ове групе: „Да ли си спавала“, „На твојим уснама“, „Још увек сањам“, „Да ме ниси“, „Скадарска“, „Трубе“, „Православље“…

 

Интервју са Ненадом Милосављевићем, певачем групе „Галија“

Други пут сте на Данима српскога духовног преображења, реците нам Ваше утиске  из Деспотовца?

    У  мору шунда, врло је важно одржати овакве манифестације, и мора се  признати да организатори улажу велике напоре да би одржали и трајање и квалитет који је годинама стваран. Музика групе „Галија“ нуди садржај који наводи на размишљање, на  присуство пажње.  Најважније је то обезбедити младој публици која није навикала на сличне уметничке садржаје, већ је преплављена „инстант“ културом, која не тражи пажњу или активно ментално учествовање, већ нуди само површну забаву.

Да ли  је у плану снимање новог  албума групе „Галија“?

      Иако ми стално радимо,  објављивањ е новог албума не зависи само од нас, јер је финансијски део те приче врло важан, а он се тешко обезбеђује  и често зависи од других. Нама је  најлакше доћи до нових текстова и композиција, након тога почињу много већи проблеми.  У сваком случају, кад буде готов нови албум  и кад се стекну услови, ето нас поново у Деспотовцу.

 

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC