XXI дани преображења

авг
21

У галерији Центра за културу отворена изложба слика Предрага Пеђе Тодоровића

 

      Изложбу је отворила Љиљана Суботић, историчар уметности, која је на самом отварању прочитала рецензију коју је дала као додатак каталогу који је пратио изложбу. Преносимо вам њено виђење изложбе:

„ Предраг Тодоровић је изразита уметничка личност којој је све на дохват руке. Неоспорним талентом влада свим чиниоцима слике и мозаика, а откривање дубинских слојева, сврстава га у сликаре садржине. Он се препушта игри и сновима, разјашњава подсвесно и фантастично, али боја, тон, линија светлости мотив као потка стваралачког дела , чини да доследно господари сликом. Његове слике су наговештај посматрачу да открије своје  снове, да се препусти додиру кринолинских лепотица и заплеше на позорници маште а потом пројезди на коњу кроз епохе на крилима анђела до досањаних градова...“.

     У свом обраћању окупљеној публици, Пеђа Тодоровић је рекао да су изложени радови ретроспектива оног што је урадио у предходних  осам година. Такође је изразио велико задовољство што је изложба његових радова представљена у оквиру манифестације Дани српскога духовног преображења и  што је имао прилику да поново посети манастир Манасију, посебно нагласивши своју намеру  да једног дана уради мозаик који ће бити посвећен деспоту Стефану Лазаревићу.

„Оно што се мени овде посебно свиђа, је што живите у граду који је историјски обележен, има своје место у историји. Окружен је  прелепом природом и са два изузетна манастира, какви су Манасија и Раваница. На тај начин представљате једно место које је драгоцено,  а тиме и ова моја изложба добија на значају“, рекао је Тодоровић. Присутна публика је са одушевљењем испратила изложбу Предрага Пеђе Тодоровића, која ће у галерији Центра за културу бити отворена до краја преображењских дана

 

 

 

TURISTIČKO - SPORTSKA ORGANIZACIJA

DESPOTOVAC